ТАПЕСТРИ

Паната наречени "ТАПЕСТРИ" /може да се срещне още под името гоблен/ са форма на текстилно изкуство, традиционно изтъкано ръчно на стан. 

На английски „tapestry“ има две значения: Първо, това означава работа, използваща техниката на тъкане на гоблени, и второ, това означава доста голяма текстилна висяща стена с фигуративен дизайн.

През някои периоди от историята, хората са правили по-малки парчета, често дълги и тесни и използвани като граници за други текстилни изделия. Повечето тъкачи използват естествена нишка за основа, като вълна, лен или памук.

Тъй като картините започват да се разглеждат като по-важни произведения на изкуството, още през 17-ти век, гоблените /тапестри/ в дворците се местят по-малко и започват да заместват картините.

Нашите пана "Тапестри" са изработени от памук и полиестер или само от полиестер, нетоксичен и безвреден. Някои модели са украсени с пискюли в долната част. Тапестри имат силно усещане за мода и отлична текстура, която е много подходяща за модерна минималистична декорация или бохемски стил. 

Отлична декорация!

Подреди по